Zabavni park u Butmiru dobio prve konture

0

Završetkom radova i svečanim otvaranjem Velikog parka, uposlenici Javnog preduzeća Ilidža fokusirali su se na izgradnju zabavnog sportskog parka u naselju Butmir.

Poslije prijevremenog završetka radova na važnom kapitalnom projektu kakav je bio Veliki park i apsolutno zasluženih pohvala, pred uposlenicima JP Ilidža je još jedan važan zadatak i angažman.

– Mjesna zajednica Butmir jedna je od onih u kojoj nije bilo adekvatnog igrališta ili sportske plohe za druženje najmlađih generacija, a realizacija obećanja koje smo dali počela je prije 20ak dana – rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Park u Butmiru polako dobija prve konture, iako je pred izvođačem radova Ilidža još mnogo posla.

– Vjerujem da će butmirska djeca već naredne godine uživati u sadržajima kakve do sada nisu imali – naglasio je Muzur, dodavši da nas ovakvi projekti podsjećajući na važnost ulaganja u najmlađe generacije i njihovo zdravo odrastanje.

Izgradnjom zabavnog parka stvorit će se oaza radosti, u kojoj će svako dijete imati svoj kutak za igru, druženje, zabavu i slobodno izražavanje, saopćeno je iz Općine Ilidža.