Za Privrednu zonu Hadžići 591.250 KM

0

Za projekte izgradnje vodovodne i fekalne kanalizacione mreže te izgradnju oborinske kanalizacije u Privrednoj zoni Hadžići obezbijeđeno je 591.250 KM.

Ova sredstva su konačno odobrena Programom raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u privrednim i poslovno industrijskim zonama Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

– Privredna zona Hadžići je industrijska zona sa najviše potencijala u Kantonu Sarajevu. Imamo 100 dunuma imovinsko riješenog zemljišta. Na njoj imamo Regulacioni plan po kome se vidi da se može graditi 21 industrijski objekat. Do sada su prodate dvije lokacije, a dvije su u postupku prodaje. Ostalo je još 17 slobodnih za investiciju – kazao je načelnik Hamdo Ejubović.

Dodao je da, ako neko dođe u Kanton Sarajevo i zatraži 20 dunuma zemlje, ne može ih nigdje naći osim na ovoj lokaciji. Odatle i opravdanost odobravanja sredstava za opremanje ovakvih privrednih zona.

Prema riječima Ejubovića, odobrenih 591.250 KM je dobrodošao novac s obzirom da je potrebno 4,5 miliona KM za potpuno opremanje Privredne zone Hadžići.

Općina Hadžići će posredstvom nadležnih ministarstva do kraja 2019. u ovu industrijsku zonu uložiti 1,7 milion KM.