Friedhelm Runge počasni građanin BPK Goražde

0

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ove godine, najveće kantonalno priznanje „Počasni građanin BPK Goražde“ dodijelila je generalnom direktoru njemačke kompanije „EMKA“ Friedhelmu Rungeu.

Priznanje generalnom direktoru ove kompanije dodijeljeno je za doprinos međunarodnoj saradnji i razvoju privrede ovog kantona, uzimajući u obzir činjenicu da ova kompanija u okviru dva privredna subjekta u Goraždu „Emka-Bosnia“ i „Emka-Bekto“, upošljava više od 700 radnika, saopćeno je iz press službe ovog kantona.

Na prijemu koji je upriličen tim povodom, priznanje Rungeu je uručio premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Oković.

– Prije svega želim se zahvaliti na ovom zaista velikom i laskavom priznanju kojeg ću zaista cijeniti i poštovati. Kada je u pitanju prostor ovog kantona, ovdje postoje šanse za širenje i razvoj biznisa. Nama je ovaj prostor ponudio mnogo, od edukovane radne snage do veoma važnog i neizostavnog poslovnog ambijenta koji je preduslov za uspjeh svake kompanije – kazao je Runge.

Rast privrednog razvoja na prostoru BPK Goražde od velikog je značaja za razvoj Kantona.

– Razvoj privrede je veoma značajan. Za razliku od većeg dijela države, politika u ovom Kantonu privredu stavlja na prvo mjesto, što je na kraju dokaz da su gospodin Runge i firma „EMKA“ pronašli plodno tlo na ovim prostorima – kazao je Oković.

Svečanosti dodjele priznanja  prisustvovali su  njemački i domaći privrednici, ali  i predstavnici privrednih komora kako iz naše, tako i drugih evropskih zemalja.

Svi oni pozvani su da ulažu svoj kapital u Bosansko-podrinjski kanton Goražde kao mjesto koje na mapi poslovnih šansi zauzima visoko mjesto.

Emka koja ima 20 kćerki firmi u svijetu, od Amerike do Kine a u Goraždu je prepoznala poslovnu šansu zahvaljujući uspjehu i preporuci kompanije Bekto Precisa.