Za deset projekata i dva mikrobiznisa 27.000 KM

0

Kroz program Omladinska banka Prijedor u ovom gradu tokom godine finansirano je deset projekata mladih i dva mikrobiznisa čija je vrijednost bila 27.000 KM, rekao je u utorak direktor ovog programa Željko Pauković.

“Od toga je učešće Fondacije `Mozaik` 15.000 KM, a grada Prijedora 12.000 KM, dok je pojedinačna vrijednost realizovanih projekata bila od 1.800 KM do 3.800 KM”, rekao je Pauković na prezentaciji rezultata programa koju su u Prijedoru organizovali predstavnici Fondacije “Mozaik”.

On je dodao da je saradnja sa gradom Prijedorom započela ove godine i da će na osnovu potpisanog memoranduma u naredne četiri godine biti podržano oko 40 projekata neformalnih grupa mladih, prevashodno u ruralnim sredinama.

“Mladi za mlade – to je bit ovog projekta budući da su članovi odbora Omladinske banke mladi dobi od 17 do 30 godina. Oni su ti koji promovišu poziv i podstiču mlade da koriste raspoloživ fond ove banke, da podrže projekte i mikrobiznise”, rekao je Pauković.

Fondacija “Mozaik” je u BiH ove godine u saradnji sa partnerima i donatorima u 69 opština podržala 385 projekata ukupne vrijednosti veće od 900.000 KM, ali i 37 mikrobiznisa koje su pokrenuli mladi i na taj način kreirali najmanje po jedno radno mjesto.