Za 5,9 miliona KM prodaje se hotel Bistrica

0

Olimpijski centar Jahorina oglasio je na svojoj web stranici prodaju Hotela Bistrica sa okolnim zemljištem po početnoj cijeni od 5.985.900 KM.

Prodaja će biti izvršena javnim nadmetanjem a zainteresovani kupci će morati da ispune i određene uslove.

– Kupovinom hotela kupac je u obavezi da zaključi ugovore o radu sa radnicima koji su raspoređeni na rad u hotelu Bistrica, što uključuje i dio radnika zajedničkih službi Olimpijskog centra, sa uslovima iz ugovora o radu radnika koji važe na dan potpisivanja ugovora o kupoprodaji. Posebnim ugovorom biće definisani uslovi i način preuzimanja radnika – navedeno je u oglasu.

Hotel Bistrica se nalazi na 1.620 metara nadmorske visine, a udaljen je 28 km od Sarajeva i 14 km od Pala s kojima je povezan modernim saobraćajnicama. Hotel raspolaže sa 140 soba i četiri apartmana, što ukupno čini 300 osnovnih i 60 pomoćnih ležaja a sve sobe imaju kupatilo, TV, Wi-Fi i direktnu telefonsku liniju.

Hotel posjeduje i zatvoreni bazen dimenzija 16×8 metara, 2 finske saune, teretanu, salu za stoni tenis i bilijar, teren za fudbal sa prirodnom travom, dimenzija 55 metara x 90 metara , 3 terena za košarku sa betonskom podlogom i teren za odbojku sa betonskom podlogom.

Sve pokretne stvari koje se nalaze u objektu ili oko objekta a namijenjene su funkcionisanju objekta, su predmet prodaje zajedno sa objektom, navedeno je u oglasu.

Prijave za učešće u licitaciji mogu se podnijeti do 26. novembra do 10:45, a javno nadmetanje bit će održano isti dan u 11:00.

Kompletan oglas možete pogledati OVDJE.