Za 20 godina proizveli 25 miliona pari obuće

0

Fabrika obuće “Sanino” iz Dervente za 20 godina postojanja proizvela je i isporučila na inostrano tržište 25 miliona pari obuće, a trenutno u pogonima u Derventi i Prnjavoru zapošljava 850 radnika i planira da taj broj poveća.

Osnivač i direktor “Sanina” Radovan Pazurević rekao je večerašnjoj svečanosti u Derventi, da ova kompanija ima dobre poslovne rezultate i da naredne godine planira da poveća broj radnika.

“Trebalo je dosta truda, energije, volje i želje da se uspije sve ove godine. Nismo imali problema sa kašnjenjem isporuke prema našim partnerima, a imamo ponajbolje partnere u čitavoj regiji kada je u pitanju proizvodnja obuće”, rekao je Pazurević.

Svečanosti su prisustvovali svi poslovni partneri sa kojima ova firma uspješno sarađuje godinama.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić čestitao je rukovodstvu i svim zaposlenima jubilej i poželio im uspješno poslovanje i u narednom periodu.

“”Sanino” je jedan od pionira derventske privrede, vodilja u obućarskoj branši. Pazurević i njegova porodica sa firmom “Sanino”, koja je prije svega porodična firma, imaju značajan udio u derventskoj privredi, gdje imamo više od 30 stranih kompanija”, rekao je Simić novinarima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas rukovodstvu i svim zaposlenima u derventskoj fabrici obuće “Sanino” 20 godina uspješnog rada, prenijela je agencija Srna.