Yavuz će u 2020. zaposliti desetine novih radnika

0

U 2020. godini, kompanija Yavuz obilježit će 15 godina poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine, a naredne godine nastavlja sa širenjem proizvodnih kapaciteta i podiže broj zaposlenih za 10 do 15 posto

Od osnivanja do danas, kompanija Yavuz Company doo otvorila je tri fabrike i 16 poslovnih jedinica u BiH. Također, ova uspješna kompanija proizvela je prve i jedine bh. PVC profile, koji se proizvode u Brčkom. 2019. poslovnu godinu završava sa više od 400 uposlenika, od kojih samo 130 radi u fabrici smještenoj u Brčkom.

„U današnje vrijeme kada je velika konkurencija u našem poslovanju, teško je boriti se sa igračima koji su na tržištu BiH mnogo više i duže zastupljeni od nas. Ali to nama nije prepreka da iz godine u godinu rastemo i razvijamo se, da klijentima nudimo perfektan proizvod koji cijenom i kvalitetom zadovoljava najstrožije standarde Evropske unije. Naš cilj je da u 2020. godini idemo korak dalje, da pojačamo tržišni udio, razvijamo nove i inovativne proizvode, da svoje djelovanje iz BiH proširimo i na zemlje regiona, te da se orjentišemo na izvoz naših prizvoda iz BiH diljem svijeta“, izjavio je Mustafa Yavuz, vlasnik kompanije.

Za Yavuz će u 2020. glavni cilj biti širenje svojih proizvodnih pogona, te će sa postojećih 10.000 kvadratnih metara zatvorenih pogona, 6.000 m2 otvorenog prostora i ukupne površine od 44.000 m2, doći do proširenja pogona na dodatnih 5.000 m2.

Riječ je o fabrici smještenoj u Brčkom, koja je ujedno jedna od najvećih fabrika u ovom dijelu naše zemlje.

„Investicije u proizvodne pogone i razvoj novih proizvoda, naš su najveći cilj. S tim u vezi ukoliko ulažemo u proizvodnju, logičan slijed su i upošljavanja nove radne snage. Obzirom na jako lošu ekonomsku situaciju u našoj zemlji, te odliv mladih ljudi, ali i stručnog kadra, kompanija Yavuz će tokom 2020. godine raditi na povećanju svog kadra te će se zasigurno uposliti 10-15 posto novih uposlenika, koji će raditi u našim fabrikama ili prodajnim jedinicama kojih samo u BiH imamo 19“, dodao je Mustafa  Yavuz.

Od osnivanja 2005. godine do danas Yavuz svake godine povećava prodaju i izvoz za 30 posto. Svoje proizvode, proizvedene u BiH, izvozi u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumuniju, Makedoniju, Njemačku, Tursku, Nigeriju, Alžir, Tajland i druge zemlje svijeta.