Vujanović: Zaustavljen rast cijena goriva, u petak moguće pojeftinjenje

0

Rast cijena goriva u Federaciji BiH bit će zaustavljen, a od petka je moguće očekivati i postupno smanjenje cijena goriva na benzinskim pumpama, kazao je danas u Mostaru federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović nakon sastanka s predstavnicima menadžmenta najznačajnijih distributera naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Postignut je dogovor da će cijene goriva već od sutra, a najkasnije do kraja sedmice biti snižene za minimalno pet feninga. Potvrđeno je da su već stigli zahtjevi benzinskih pumpi da se snizi cijena goriva i to već od sutra.

– Prometnici naftnih derivata su rekli da je njihova situacija takva, i da im cijene osiguravaju neophodnu zaradu za uspješno poslovanje. Tražili smo maksimalnu racionalizaciju pogotovo kod velikih kompanija. U svakom slučaju će se zaustaviti rast cijena. U posljednji sat smo dobili velikio broj zahtjeva benzinskih pumpi za smanjenje cijena goriva. Nema šanse za novim povećanjem cijene. Prema najavi narednih dana će doći do smanjenja cijena goriva – kazao je Vujanović.

Fena