Vlada Kenije dodijelila veliki posao bh. kompaniji

0

Prateći dostignuća na polju informacijskih tehnologija i rastuće potrebe kupaca naročito na području upravljanja imovinom (Asset Management), kompanija Teamwork iz Mostara uspjel je ispuniti sva očekivanja izrađujući i implementirajući informatička rješenja u energetici, bankarstvu, prometnim i infrastrukturnim poduzećima te javnoj upravi u BiH i šire.

Uz kontinuirano ulaganje u razvoj poslovanja, stalno usavršavanje zaposlenika, vrhunac petnaestogodišnjeg djelovanja ove IT firme dogodio se ovih dana.

Kenijsko ministarstvo financija i planiranja (The National Treasury & Planing Republic of Kenya) odabralo je Teamwork da osavremeni upravljanje cjelokupnom IT infrastrukturom kenijske vlade i isporuči IBM Control Desk aplikaciju za automatizirano upravljanje poslovnim procesima za održavanje IT i non-IT imovine.

Ovo rješenje će omogućiti svakodnevni pristup servisima vladinih institucija i ostalim uslugama svim korisnicima kojih u Keniji ima više od 30 miliona.

Teamwork pokazuje da se i domaće firme mogu ostvariti na svjetskom IT tržištu, prenio je Bljesak.

Dokaz je ovo i vrhunskog znanja i stručnosti zaposlenika koji u sljedećem periodu uz nove projekte programiranja i održavanja informacijskih sistema planiraju zadržati vodeću regionalnu ulogu u implementaciji umjetne inteligencije (IBM Mas – Maximo) za upravljanje, nadzor i održavanje imovine i smanjenje troškova poslovanja.