Višković: U Dermalu odlični uslovi za rad

0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša dostigla respektabilnu proizvodnju, navodeći da su mjere koje je kreirala Vlada s ciljem da pomogne ovoj branši omogućile preduzećima da se razviju.

Višković je nakon posjete “Dermalu” izjavio novinarima da u ovoj fabrici više od 90 odsto zaposlenih čine žene, da je riječ o mladoj radnoj snazi i da se 90 odsto proizvoda izvozi na evropsko tržište.

“Već je dostignuta solidna prosječna plata u fabrici, imaju zadovoljnu radnu snagu i idu u još veće zapošljavanje. To je ono što Vlada treba da podrži. Treba nam što više ovakvih kompanija i da svi zajedno razvijamo Republiku Srpsku”, istakao je premijer.

Višković je istakao da “Dermal” ima i vlastiti restoran u kojem je radnicima svakodnevno na raspolaganju više vrsta jela, ocijenivši da su generalno uslovi za rad kao u jačim evropskim državama.

“Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj zaposlenih sa perspektivom da bude povećan, te da fabrika ima vlastiti brend u proizvodnji obuće”, kaže Višković.

Višković je najavio da će Vlada podržati inicijativu vlasnika i direktora “Dermala” Radenka Bubića da u fabričkom krugu sagradi vrtić.