Violeta još nije potpisala ugovor za Lastu

0

Na aukciji polovicom juna, ove godine, Tvornica keksa i vafla „Lasta” Čapljina, poduzeće u stečaju, dobila je novog vlasnika. Kupac je firma „Violeta” iz Gruda.

Međutim, razgovori oko potpisivanja kupoprodajnog ugovora još se vode, saznao je Čapljinski portal od Behrije Huseinbegović, stečajne upraviteljice “Laste”.

S jedne strane kupac traži čiste račune, što uz računovodstvene podatke, podrazumijeva i čišćenje dijela kruga koji se prema skici Geoportala prostire na 6,3 hektara.

Na dijelu tog prostora građani su uzgajali različite vrste voća i povrća, a trenutno je u toku priprema i tog prostora, koji se prostire sve do željezničke pruge.

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora obavit će se tek nakon potpunog sagledavanja svih činjenica i potpunog uređenja kruga, odnosno novi vlasnik očito želi u svakom pogledu čiste račune.

Tek tada će se znati i iznos za koji je firma „Lasta” u stečaju prodana.

Podsjećamo, aukcija u junu bila je četvrta za prodaju nekretnina, opreme i nematerijalne imovine. Na prvoj aukciji cijena „Laste” iznosila je 11,2 miliona KM, na drugoj 9,2 miliona, a na trećoj 8,4 miliona KM.

Inače, novi vlasnik je preuzeo obvezu nastaviti obnovljenu proizvodnju.