Violeta donira 100.000 KM do 10. januara 2018.

0

Na konferenciji za medije održanoj danas u Sarajevu predstavnici kompanije Violeta uručili su predstavnicima Caritasa BiH dar u iznosu od 33.000 KM.

Ček je uručen u sklopu akcije „Pomozimo zajedno“ koju je pokrenula društveno i socijalno osviještena kompanija Violeta iz Gruda.

„Pomozimo zajedno“ je kampanja koja se provodi u saradnji s humanitarnim udruženjima Caritas BiH, Merhamet BiH i Crveni krst RS, a trajaće do 10. januara 2018. godine. U tom razdoblju, kupovinom bilo kojeg Violeta i Teta Violeta proizvoda, građani učestvuju u pomaganju onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U sklopu kampanje Violeta BiH će ukupno donirati proizvode u vrijednosti 100.000 KM.

„Poduzeće Violeta nastoji, kroz različite kampanje i programe, pružiti potporu osobama u potrebiti, te na taj način biti dio zajednice. Pored pomoći humanitarnim udrugama Violeta pomaže i obiteljima, sportistima, maturantima, te će to nastojati činiti i u narednom periodu“, istakla je na današnjoj konferenciji predstavnica kompanije Violeta Nevena Sučić.

Nakon obraćanja, Sučić je u ime Violete svečano uručila Caritasu BiH dar u iznosu od 33.000,00 konvertibilnih maraka.

 „U ime Caritasa Bosne i Hercegovine, naših nad/biskupijskih Caritasa i krajnjih korisnika iskreno vam zahvaljujem na ovom daru koji će biti na korist osobama u potrebi. Nadam se da ćete i dalje podupirati djelovanje Caritasa u BiH“, istakao je ravnatelj Caritasa BiH monsignor Tomo Knežević.