Veliki domaći trgovinski lanac uskoro otvara 63 radna mjesta u Busovači

0

U ulici Željeznička, općina Busovača će uskoro biti otvoren novi, savremeno opremljeni Robot hipermarket prehrane i tehnike. Otvaranjem novog Robot hipermarketa će se otvoriti i nova radna mjesta.

Robot u Busovači je smješten na lokaciji nekadašnje tvornice cigle NIGMA na zemljištu veličine 10.000 m2 gdje je izgrađen maloprodajni objektat površine 3.500 m2.

Za Robot u Busovači je prije tri mjeseca objavljen konkurs za prijem 63 uposlenika raznih struka, još uvijek nije poznato kad tačno možemo očekivati svečano otvorenje, javlja Busovački.ba.

Novi Robot u Busovači

Osim prodajnog dijela, u centru će biti smješteni restoran, kafić, te dječja igraonica. U okviru vanjskog dijela kupcima će biti na raspolaganju veliki parking prostor.

Robot je u velikoj ekspnziji, kao i većina drugih maloprodajnih lanaca u našoj zemlji. Robot je nedavno otvorio objekat u Istočnom Sarajevu. Prije toga firma je imala otvaranja u Bugojnu, Kozarskoj Dubici i Zvorniku. Ljetos su najavili otvorenje objekata u još desetak bh. gradova. U 2022/23. godini planiraju zaposliti preko 1.000 novih radnika.

Spajanjem dva renomirana bh. osiguravatelja nastalo najveće osiguravajuće društvo u BiH