Velika kompanija radnicama za 8. mart poklanja druženje, ruže im “preskupe”

0

Radnice će nagraditi proslavom i skraćenim radnim vremenom

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, jedna od najvećih u BiH, i ove godine će obradovati svoje radnice povodom predstojećeg 8. marta – Međunarodnog dana žena – organizacijom proslave. Kompanija upošljava oko 1.200 radnika.

Ovogodišnja proslava Dana žena u “Bemi” biće organizovana u subotu 9. marta, a kao i prethodnih godina fešta će biti upriličena u restoranu u krugu tvornice.

Marinko Umičević, tehnički direktor “Beme”, u izjavi za Banjaluka.net rekao je da će ova tvornica kao i svake godine organizovati proslavu povodom Dana žena.

– Na proslavi 8. marta tradicionalno će se okupiti naše koleginice iz Banjaluke i Mrkonjić Grada. Uz dobru muziku, odličnu hranu, bogatu tombolu i uvijek veselu atmosferu očekujemo još jedno nezaboravno veče. Proslava će biti organizovana su subotu 9. marta u restoranu tvornice obuće Bema, svi se radujemo okupljanju i novom druženju – rekao je Umičević.

 

Prema njegovim riječima, ove godine su se odlučili da ne kupuju svakoj radnoj koleginici po jednu ružu s obzirom na, kako je rekao, bezobrazno visoke cijene cvijeća, jer za taj novac koji bi dali za ruže mogu organizovati kvalitetno druženje.

– Napominjem da je Tvornica obuće “Bema” ove godine svim svojim radnicama već podjelila po par cipela. Vremena su izuzetno teška, narudžbe su smanjene za oko 20 posto, pala je prodaja obuće i tekstila u Evropi, jer se ljudi na zapadu u krizi prvo odriču obuće i garderobe. Osim toga, klimatske, promjene se odražavaju na kompletnu industriju obuće i tekstila – rekao je Umičević.

On je dodao da situacija jeste teška, ali je ipak odlučio da svojim radnicama poklone jedno lijepo veče.

– Želim da kažem da Tvornica obuće “Bema” ima najbolje radnice na svijetu. Zajedno se trudimo da u ovim teškim vremenima redovno isplaćujemo plate, jer mi platu zarađujemo, a ne dobijamo i to je ogromna razlika. Osim proslave, naše radnice na 8. mart rade skraćemo, pa će tako biti i ove godine. Radno vrijeme u petak “Bemi” ke do 13 časova i 30 minuta – poručio je Umičević.