Vazduhoplovni servis RS prodaje cesnu 525

0

Vazduhoplovni servis Republike Srpske objavio je javni konkurs kojim će pokušati prodati cesnu 525, a najniža početna prodajna cijena aviona je 1,15 miliona američkih dolara, odnosno nešto više od 1,86 miliona maraka.

Licitacija će biti održana 19. maja na banjalučkom aerodromu, u prostorijama Vazduholovnog servisa RS.

U konkursu je objavljeno da se letjelica prodaje u viđenom stanju, onakvom u kakvom se nalazi u momentu prodaje, po principu kupljeno-viđeno, bez mogućnosti naknadnih prigovora i žalbi. Kriterijum će biti – najveća ponuđena i plaćena cijena.

Prodaja aviona, kako je predviđeno, biće realizovana usmenim javnim nadmetanjem, a ako se ne proda na prvoj licitaciji, ona će biti ponovljena.

I to nije sve – ako ne uspije ni ponovljena licitacija, nadmetanje će se smatrati bezuspješnim, a prodaja će se realizovati neposrednom pogodbom, u postupku u kojem može učestvovati najmanje jedan učesnik.

Kada je riječ o predstojećoj licitaciji, koja će, dakle, biti održana u drugoj polovini maja, ona će se moći održati samo ako na njoj učestvuju najmanje dva kvalifikovana učesnika, prenio je Glas Srpske.