Vareš korak bliže do izgradnje saudijskog mega-projekta

0

Načelnik Općine Vareš Zdravko Marešević sa saradnicima i predstavnici kompanije “Prima Real Estate” d.o.o. Sarajevo održali su prošle sedmice sastanak.

Tema sastanka bilo je izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju potrebne infrastrukture u naselju Toljenak.

Predstavnici kompanije investitora upoznali su Općinskog načelnika i saradnike sa tokom realizacije projekta i postavili pitanje vezano za dinamiku izdavanja potrebnih saglasnosti i dozvola kako bi otpočeli sa pripremnim radovima, objavljeno je iz Općine Vareš.

Općinski načelnik je naglasio da će Općina Vareš biti angažovana u maksimalnom kapacitetu prilikom realizacije ovog velikog  projekta, a odnosi se na izdavanje potrebnih dozvola u okviru njenih nadležnosti, kao i koordiniranje u ishodovanju svih potrebnih saglasnosti koje su u nadležnosti drugih institucija.

Luksuzno naselje

Sastanku su prisustvovali i predstavnici projektne kuće koji su uključeni u izradu projektne dokumentacije REAL INŽINJERING d.o.o. Sarajevo i ENOVA d.o.o, kao i predstavnici Elektrodistribucije Vareš.

Kako je BiznisInfo ranije pisao, kompanije Prima Real Estate d.o.o. Sarajevo i Luxury Real Estate d.o.o. planiraju graditi luksuzno rezidencijalno naselje sa više stotina objekata u Općini Vareš, na samoj granici sa Kantonom Sarajevo.

D. Hadžić