Uskoro otvaranje grandioznog Bingo City centra u Tuzli

0

Na lokalitetu bivše fabrike “Kvin” u završnu fazu ulazi izgradnja najvećeg objekta kompanije Bingo koja je započela prije godinu dana.

Bingo City centar, čija je površina 38.498,63 m2 ima višestruki značaj za Tuzlu.

Realizacijom ovog projekta čiji su radovi cijelo vrijeme tekli po predviđenom planu bit će zaposleno minimlano 200 osoba.

Kako Tuzlanski.ba nezvanično saznaje skoro svi unutrašnji radovi već su završeni, ostaje sređivanje prilaza, parkinga, i uređenje fasade koja će biti spektakularna.

Bingo City centar krasit će najmodernija tehnologija dekorativne svjetleće fasade što će i samom gradu Tuzli dati poseban ukras.

Montaža dekorativno-svjetleće fasade kako saznajemo bi trebala početi za koji dan. Objekat je postavljen tako da se pruža u pravcu istok – zapad.

Sa zapadne strane je ulaz za kupce, koji će imati pristup u podzemne i suterenske garaže. Na istočnoj strani će biti ulaz za vozila koja će vršiti snabdijevanje objekata.

Tržni centar u svom sastavu ima Hipermarket Bingo površine 6.000 m2, restorane, igraonicu, Kuglanu Bingo Bowling (Brunswick) s deset staza, Cinestar kino (s pet kino dvorana), te prodajne objekte najpopularnijih evropskih i svjetskih brendova.

Svakako da će otvaranjem najvećeg centra u našem gradu Tuzla pored kompleksa Panonskih jezera biti bogatija za još jednu atrakciju koja će upotpuniti ponudu grada, ali će privući i nove turiste.

Svečano otvaranje Bingo City centra planirano je u prvoj polovini novembra.

(Tuzlanski.ba)