Uskoro novi naftni terminal u Sarajevu

0

Kompanija Hifa Oil  od 2017. godine snabdijeva JET gorivom najveće svjetske aviokompanije  na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu a od 2018. godine je najveći i najozbiljniji distributera JET goriva na aerodromima u BiH. Pored postojećih terminala, kompanija gradi i nove savremene kapacitete na sarajevskom aerodromu

Jedan od  najznačajnijih privatnih distributera nafte i naftnih derivata u BiH, kompanija Hifa Oil  od 2017. godine započela je sa snabdijevanjem JET gorivom najveće svjetske aviokompanije na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu. Tome su prethodile dugoročne pripreme kako bi se zadovoljili izuzetno zahtjevni svjetski standardi u avio saobraćaju.

U 2018. godini potpisan je ugovor o saradnji članice grupacije Hifa Oil i sa JP Aerodrom Tuzla, tako da je Hifa Oil svrstana u najvećeg i najozbiljnijeg distributera JET goriva na aerodromima u BiH.

Proteklu godinu je obilježila pandemija virusa COVID-19 koja je imala negativan uticaj na globalnu ekonomiju što je za posljedicu imalo i pad ekonomskih aktivnosti u našoj zemlji, kolaps u avio saobraćaju, te niz drugih negativnih posljedica.

Hifa Oil se prilagodila se novonastaloj situaciji pronalazeći rješenja kroz Strategiju  poslovanja u kriznim situacijama i vanrednim okolnostima, a zahvaljujući svojim i  finansijskim i ljudskim kapacitetima.

Svoje resurse usmjerila je na vraćanje aviokompanija u BiH kroz kontakte sa većinom koje su već sada otvorile nove baze ili planiraju otvarati i jačati stare pozicije.

Hifa Oil je dio ukupnog projekta podrške ponovnog oživljavanja  aviosaobraćaja u BiH koji se ogleda kroz kontinuitet snabdjevanja  i obezbjeđivanje dovoljnih količina goriva.

Venan Hadžiselimović, izvršni direktor Hifa Oila  ističe važnost međusobne saradnje i podrške aerodromima u BiH i avio kompanijama.

– Hifa Oil, pored postojećih, gradi i nove savremene kapacitete na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, a to je novi savremeni naftni terminal. Time nastojimo iskazati svoju spremnost i mogućnost da podržimo sve one koji koriste aerodrome u BiH  kao svoju postojeću ili potencijalnu bazu, kao i sve koji planiraju razvijati avio operacije. Poručujemo im da ćemo im biti velika podrška kroz obezbjeđenje neophodnih resursa i kvalitetnih  komercijalnih uvjeta poslovanja.  Ujedno smo i dio kampanje animiranja turista i jačanja turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Naša ozbiljnost, organizacijski, logistički, ljudski i drugi resursi su na najvišem nivou i možemo odgovoriti izazovima koji su pred nama. Nudimo bezrezervnu pomoć aerodromima i  uz napore koje i sami poduzimaju zajedno možemo postići zadovoljstvo svih zainteresiranih strana – ističe Hadžiselimović.