Uskoro dozvola za trasu autoputa do Prijedora

0

Gradnja autoputa od Banjaluke do Prijedora sprovodi se po planu, a Prijedorska petlja i prvi kilometar trase trebalo bi da dobiju građevinsku dozvolu ovog mjeseca, istakao je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić.

Ćorić je naveo da će do kraja oktobra biti eksproprisano skoro 40 posto zemljišta za navedenu trasu.

On kaže da bi gradnja dionice autoputa od Bijeljine do Rače trebalo da počne za koji dan, te da je u toku priprema gradilišta za tu trasu.

– Ko će graditi dionicu od Vukosavlja do Brčkog biće poznato ovih dana, jer je tender za izbor firme za taj projekat zatvoren u srijedu, 29. juna – rekao je Ćorić za Glas Srpske i dodao da za sada nema naznaka da bi u Republici Srpskoj mogla poskupjeti putarina.

Govoreći o izgradnji aerodroma u Trebinju, Ćorić je naglasio da se od ovog projekta neće odustati i da nadležna javna preduzeća u Trebinju, ali i svi oni koji učestvuju u projektu rade na obezbjeđivanju komunalne infrastrukture.

Kada je riječ o otvaranju fabrike papira i cementa u Republici Srpskoj, koju su najavili Kinezi, Ćorić je naveo da je to u paketu investicija koje kineske kompanije planiraju realizovati.