UO UIO bez saglasnosti o raspodjeli prihoda

0

Upravni odbor Uprave za indirektno/neizravno oporezivanje (UI/NO) BiH odlučio je na današnjoj sjednici u Mostaru da Nacrt izmjena i dopuna Zakona o postupku neizravnog oporezivanja BiH bude dorađen u skladu s iznesenim primjedbama i da se o tome odlučuje na idućoj sjednici.

Ni  na današnjoj sjednici nije bilo suglasnosti među entitetskim predstavnicima za podršku odlukama koje se odnose na privremena poravnanja za protekle godine, ali i za 2018. godine. 

Također, nije usvojena ni Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava u razdoblju siječanj- ožujak 2019. godine. 

Članovi UO nisu postigli suglasnost o načinu rješavanja problema u vezi s izvršenjem presude Suda BiH u korist Republike Srpske po kojoj je Uprava dužna da isplati 15 milijuna KM glavnice uz pripadajuću kamatu zbog nepostojanja odluka o poravnanjima u 2009. i 2010. godini.

Na inicijativu poslodavaca u BiH danas je razmatran prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, ali nije bilo dovoljno glasova kako bi ovaj podzakonski akt bio izmijenjen.

Na današnjoj sjednici razmatrana je informacija o stanju i aktivnostima UINO BiH za posljednji kvartal 2018. godine, gdje se navode podaci o povećanju prihoda od PDV-a, kao i od prinudne naplate.