United Media preuzela beogradski list Danas

0

United Media postala je novi vlasnik srbijanskog dnevnog lista i portala Danas.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, kompaniji je odobreno preuzimanje “Danasa”, dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine.

Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliju kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.

– List Danas duže od dvije decenije u Srbiji odolijeva svim pritiscima i primjer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali dio kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova – ističe izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

Ona podsjeća da je za razvoj svakog društva od najvećeg značaja postojanje slobodnih medija.

Kompanija United Media, čije je sjedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj a nedavno se proširila na teritoriju Bugarske. Ukupno zapošljava 2.600 ljudi.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport Klub, Grand produkcija itd.

U BiH posluju kanali N1, Nova BH, Sport Klub, kao i kablovski operater Telemach.