UniCredit „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini

0

I ove godine magazin The Banker dodijelio je nagradu „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini UniCredit Bank.

Osvajače nagrade „Banka godine“, koja se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, odabrao je međunarodni žiri koji je ocjenjivao konkurentne banke i njihovu sposobnost ostvarenja prinosa, postizanja strateške prednosti i opsluživanja potreba tržišta, saopćeno je iz UniCredit Bank.

Procjena je izvršena tokom razdoblja od januara 2017. do juna 2018. godine.

„Ovakve rezultate uspjeli smo postići zahvaljujući predanosti svih naših zaposlenika, ali i izuzetnoj lojalnosti naših klijenata, na čemu smo im veoma zahvalni. Njihovo povjerenje nas obavezuje  da kontinuirano radimo na isporuci proizvoda i usluga vrhunske kvalitete”, izjavio je Dalibor Ćubela, predsjednik Uprave UniCredit Bank Mostar prilikom preuzimanja ove vrijedne nagrade.

Jean Pierre Mustier, izvršni direktor UniCredit-a ovom prilikom je izjavio da je banka veoma ponosna na ovu titulu.

“Veoma smo ponosni što nas je The Banker proglasio „Bankom godine“ u Bosni i Hercegovini. Uz naše dobre rezultate, ovo je potvrda da je naš Transform 2019 na dobrom putu. Cilj nam je biti najinovativnija banka u zemlji, kontinuirano ulažući u digitalizaciju, kako bismo pružili najbolje našim klijentima, ali i našim zaposlenicima”, kazao je Mustier.

Uz ovogodišnju titulu „Banke godine“ u Bosni i Hercegovini, UniCredit je također priznat kao „Banka godine“ u  Italiji, te kao najbolji pružatelj deviznih usluga za 2019. u Italiji i Austriji od strane Global Finance-a.