U Živinicama napravljena prva konstrukcija za vatrogasno vozilo

0

Ovih dana okončani su radovi na izradi prve kompletne konstrukcije za vatrogasno vozilo u Živinicama.

Riječ je o pogonu koji je prošle godine pokrenuo Suad Bešlić u saradnji s njemačkom firmom „Lentner GmbH“, a u kojem danas radi 30 ljudi.

Cilj nam je bio da u početku proizvodimo samo dijelove za ova vozila, a, evo, godinu dana prije roka smo napravili prvu kompletnu konstrukciju za vatrogasno vozilo. Nju sada samo treba odvesti u Njemačku, postaviti na određenu šasiju i ugraditi potrebnu opremu, rekao je Bešlić, piše Nezavisni kalesijski portal. 

Dodao je da je presretan zbog ovog uspjeha.

Pomogli su nam inžinjeri iz Njemačke, koji su došli da sve ovo proprate. Postigli smo svjetski kvalitet urađen u BiH. U planu je da 113 ovakvih vozila napravimo u toku godine. U narednih mjesec dana zaposlit ćemo još 20 radnika. Obučit ćemo ih da mogu raditi po najvišim standardima, kazao je Bešlić.

Priča o zapošljavanju neće se zaustaviti na dodatnih 20 radnika. Bešlić ima namjeru da zaposli još 200 radnika. No, za to mora imati veće proizvodne hale. Plac za gradnju hale nude mu Živinice, Kalesija, Vogošća…

Čak je i srbijanski FAP izrazio želju da Bešlić pokrene proizvodnju u njihovim pogonima. Očigledno je da su mnogi Bešliću prepoznali „kapitalca“ koji će donijeti nova zapošljavanja i nove investicije.

NKP / BiznisInfo