U utorak potpisivanje ugovora za novu tvornicu u Prozor-Rami

0

Svečano potpisivanje ugovora između općine Prozor-Rama i GS – HOLDING GmbH o izgradnji tvornice metalskih proizvoda “GS – RAMA” d.o.o. Prozor – Rama održat će se 26.4. 2022. (utorak) u 11 sati u zgradi općine Prozor – Rama.

Ugovor će potpisati u ime općine Prozor-Rama načelnik dr. Jozo Ivančević, a u ime GS – HOLDING GmbH direktorica Snježana Köpruner.

Nakon potpisivanja se očekuju izjave za medije vezano za tvornicu, ali i druga aktuelna pitanja. Ugovorom koji će biti potpisan definiraju se međusobna prava i obaveze koji će u konačnici rezultirati izgradnjom nove, savremene tvornice u Poslovnoj zoni Izlaz u općini Prozor – Rama.

Tvornica će poslovati pod nazivom ”GS – RAMA” d.o.o.

Tvornica će imati preko 9000 metara kvadratnih zatvorenog prostora u kojemu će posao moći obavljati do 250 osoba, radeći planiranu proizvodnju metalnih dijelova za njemačkog partnera.

Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman će biti proširen na dijelove za električna dostavna vozila, čiji razvoj je u završnoj fazi.

Solarni park

Osim proizvodnje metalnih dijelova, uz tvornicu će se izgraditi i veliki solarni park za proizvodnju električne energije za potrebe tvornice i za prodaju na tržištu.

“Općina Prozor – Rama je za tvornicu ”GS- RAMA”’ d.o.o. osigurala prostor veličine 100 hiljada metara kvadratnih, od ukupno nešto preko 300 hiljada metara kvadratnih ukupne površine Poslovne zone Izlaz.

Općina Prozor-Rama je do zemljišta Poslovne zone Izlaz došla kroz kupnju od države BiH, poručili su iz Ureda načelnika.

Uvažavajući sugestije načelnika Ivančevića, gospođa Kopruner kao Investitor se potrudila arhitekturom tvornice i cijelog prostora uvažiti ljepotu okolnog pejzaža, posebno Ramskog jezera, te time dati potreban značaj daljnjem turističkom vrednovanju Rame.

Arhitekturu tvornice potpisuje arhitekt Josip Ledić iz Travnika, ispred arhitektonskog ureda ”Ledić arhitektura” d.o.o..