U Ulcinju će biti izgrađen hotel Hilton

0

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović danas se sastao sa potpredsjednikom hotelskog brenda Hilton, Dominikom Pikemalom i novim investitorom za lokaciju nekadašnjeg hotela Jadran u Ulcinju, Arberom Krijeziuom. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštine Ulcinj, Omer Barjaktari.

– Predsjednik Vlade izrazio je zadovoljstvo zbog interesovanja globalno značajnog hotelskog brenda kao što je Hilton da nastavi da širi svoje prisustvo u Crnoj Gori, preciznije u Ulcinju, gdje postoji veliki potencijal za dalji razvoj jedinstvene turističke destinacije i gdje bi dolazak hotela sa pet zvjezdica na ovoj centralnoj lokaciji označio novi početak za Ulcinj. Takođe je istakao veliki napredak u turističkoj ponudi u Crnoj Gori u prethodnom periodu, kao i napore uložene da destinacija živi 365 dana u godini, u čemu će i ovaj hotel biti od ključnog značaja – navodi se u saopštenju Vlade.

Pikemal naglasio je da Hilton prepoznaje veliki potencijal u Crnoj Gori i Ulcinju za razvoj hotela, kao i da su ključni činioci prelijepa priroda i ljubaznost i gostoprimstvo ljudi. Misija Hiltona je da se integriše u zajednicu i širi te vrijednosti svojim gostima. Potražnja gostiju za jedinstvenstvenim hotelskim iskustvima i njihovo prepoznavanje kvaliteta čine Hilton idealno pozicioniranim da odgovori potrebama tržišta.

Konstatovano je da su svjetski hotelski brendovi koji su već u Crnoj Gori postigli značajan uspjeh i dobre rezultate, a da nove investicije najavljuju nastavak tog trenda i u budućnosti. Kako 60% Hiltonovog biznisa čini tržište Amerike, koje je i ujedno strateški značajno tržište za Crnu Goru, to će Hiltonova značajna baza stalnih gostiju pomoći u boljoj vidljivosti destinacije na ovom tržištu i dovesti nove goste u Crnu Goru.

Učesnici su se saglasili da je infrastruktura od imperativnog značaja za dalji razvoja turističke destinacije. Poboljšanje infrastrukture aerodroma, veći broj letova, bolje saobraćajnice povećaće pristupnost i mobilnost gostiju. Ovo je upravo u fokusu Vlade Crne Gore.