U Tuzli niče impozantni objekat, investitor je dobro poznat

0

Grad Tuzla uskoro će dobiti impozantni stambeno-poslovni objekat Skyline Plaza.

Gradnja je uveliko u toku, a investitor je firma Deling Invest iz Tuzle koja realizuje i brojne druge zanimljive projekte, piše BiznisInfo.ba.

– Proteklih mjeseci vrijedno smo radili, na našem do sada najvećem projektu, Skyline Plaza. Do sada smo uradili betoniranje temeljnih ploča, a trenutno se izvode armirano betonski radovi na ploči suterena i zidarski radovi – objavili su iz kompanije Deling Invest.

Skyline Plaza: Radovi u toku

Podsjetimo, pored najavljenih brojnih aktuelnih projekata “Deling Invest” Tuzla želi osvježiti i zapadni dio grada.

Kako je ranije objavljeno iz kompanije, projekat se sastoji od dvije lamele spratnosti 8 i 14 spratova sa oko 200 stambenih jedinica i poslovnim prostorima na prizemnoj etaži. Kompleks Skyline Plaza se nalazi na Ircu preko puta Bingo City Centra.

Sklyline Plaza će biti impozantan objekat

Inače, kako rekosmo, ova kompanija realizuje brojne druge zanimljive projekte. Jedan od njih je objekat Banja Residence u Tuzli u kojem su ljetos prodali stan vrijedan 1,1 milion KM.

– Naš prvi stan iznad 1.000.000 KM je prodat. Jedini preostali penthouse na objektu Banja Residence je prodat za 1,1 milion KM – pohvalili su se u julu iz kompanije Deling Invest.

Ovaj objekat nalazi se u istoimenom tuzlanskom naselju poznatom još i kao Tenis.

Tuzlanska kompaniji je postala prepoznatljiva upravo po luksuznim projektima poput Skyline Plaze, megaprojekta Tuzla Hills i Park Lake.

Tuzla Hills je najambiciozniji projekt

Osim toga, kako smo nedavno pisali, u sarajevskom naselju Crni Vrh planiraju graditi stambeni kompleks koji će se sastojati od četiri velike, luksuzne vile na više spratova.

Takođe, kompanija kod Tuzle gradi solarnu elektranu vrijednu 60 miliona KM.