U toku razgovori o prodaji “Muške vode” u Kladnju

0
Interes za kupovinu Hotela “Muška voda” u Kladnju, te pismo namjere koje je tim povodom uputio “Čamdžić-komerc” d.o.o. Kladanj bila je tema današnjeg sastanka ministra trgovine, turizma i saobraćaja Mirsada Gluhića i sekretara Ministarstva Azre Gavranović s predstavnicima ponuđača Senadom Čamdžićem i direktorom ovog privrednog društva Muhamedom Čamdžićem.
Ministar Gluhić je podsjetio da je Općinskom sudu u Tuzli podnesen prijedlog za otvaranje stečajnog postupka DD “Konjuh” Kladanj te da slijedi prethodni stečajni postupak. Ministarstvo raspolaže podacima o vrijednosti imovine DD “Konjuh” Kladanj i dugovanjima koja ima ovo dioničko društvo, ali će se tokom prethodnog stečajnog, odnosno stečajnog postupka utvrditi tačni iznosi.
Ministar je zamolio ponuđače da detaljnije obrazlože Ponudu koju su dostavili, posebno istaknuvši određene detalje ponude, kao što je ponuđena cijena u iznosu od 230.000 do 250.000 KM, te planirane investicije u naredne dvije do četiri godine u visini od 1.500.000 KM.
Ministar je podsjetio da je knjigovodstvena vrijednost imovine DD “Konjuh” Kladanj oko 8.000.000 KM i da kompleks hotela Muška voda u svom posjedu ima preko 70.000 kvadratnih metara zemljišta, saopćeno je iz Vlade TK-a.