U Sarajevu održana završna ceremonija Akademije za poduzetnike

0

Sinoć je u Hotelu Europe u Sarajevu održana završna ceremonija Akademije za poduzetnike koju su u mjesecu aprilu pokrenuli NLB Banka d.d. Sarajevo i Razvojna Podrška Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu (EFSE DF).

Tim povodom održana je i panel diskusija o temi značaja projekta Akademije za poduzetnike, a osim toga učesnici Akademije, kao i organizatori, razmijenili su svoja iskustva i zapažanja tokom proteklih 6 mjeseci za vrijeme trajanja radionca.

„Akademija za poduzetnike je jedan vrlo uspješan projekat kojim smo pokazali da NLB Banka svojim klijentima, osim usluga, nudi i edukacije i time im pomaže da unaprijede svoje znanje za što bolje buduće poslovanje. Izuzetno sam sretna što smo u saradnji sa EFSE DF-om odlučili pokrenuti ovaj projekat i čestitam svim našim učesnicima koji su bili dio Akademije“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić.

Na jučerašnjoj ceremoniji svim učesnicima Akademije dodijeljeni su certifikati.

U proteklih 6 mjeseci Akademija za poduzetnike se održavala u četiri bh. grada: Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću i obuhvatala je tri serije radionica koje su vodili predavači iz vodeće konsultantske kuće Deloitte.

Cilj Akademije jeste osigurati dodatnu vrijednost za klijente u vidu profesionalnog usavršavanja i umrežavanja, te kroz stručna predavanja unaprijediti poslovanje privrednika uz ekspertizu eksterno angažovanih predavača.