U Novom Sarajevu od danas nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo “Sarajeco”

0

Iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavještavaju da 6. maja 2024. godine, u Novom Sarajevu slijedi nastavak proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo “Sarajeco”.

Kako navode, u narednih pet dana u svim mjesnim zajednicama ove općine bit će pojačano uklanjanje divljih deponija, odvoz otpada, pročepljavanje odvodnih sistema, uređenje javnih zelenih površina kao i uklanjanje granja i divljeg rastinja na javnim površinama.

Iz resornog ministarstva podsjećaju da u akciji učestvuju preduzeća čiji je osnivač Kanton Sarajevo  – KJKP Rad, KJKP Park, JKP Vodovod i kanalizacija, KJU za zaštićena područja KS, KJKP Pokop, te Civilna zaštita Općine Novo Sarajevo, kao i brojni građani i aktivisti.

Akcija proljetnog čišćenja u Općini Novo Sarajevo počinje u ponedjeljak u 7:00h i to smotrom komunalnih djelatnika, predstavnika preduzeća, Općine i Ministarstva na lokalitetu ispred Željezničke stanice, odakle počinje realizacija Operativnog plana čišćenja.

„Pozivaju se građani da u što većem broju uzmu učešće u ovoj akciji te da u okviru svojih mogućnosti daju svoj doprinos da Grad Sarajevo i Općinu Novo Sarajevo svi zajedno učinimo čistijim“, navode iz Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.