U Lukavcu postavljen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike 

0

U industrijskoj zoni u Lukavcu danas je postavljen kamen temeljac za izgradnju nove fabrike investitora VOITH – Voith hydro Bosnia d.o.o.

Današnjem događaju su prisustvovali Općinski načelnik sa saradnicima, Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac sa vijećnicima, predstavnici javnih ustanova i preduzeća, predstavnici investitora, predstavnici kompanije Voith hydro Bosnia d.o.o. sa saradnicima, kao i predstavnici izvođača radova.

Završetak radova izgradnje objekta planiran je za decembar 2021. godine ili januar 2022. godine.

Predstavnici investitora i kompanije koja se bavi tehnologijama i rješenjima u oblasti hidroenergije su se zahvalili općinskom načelniku Edinu Deliću, administraciji Općine Lukavac i Općinskom vijeću Lukavac na brzom reagovanju, zalaganju i apsolutnoj podršci ovom projektu, te su istakli da će se kompanija na razne načine odužiti općini Lukavac tokom planiranog dugogodišnjeg poslovanja.

Načelnik Delić je uputio čestitke investitoru i kompaniji Voith hydro Bosnia d.o.o., zahvalio se na prepoznavanju općine Lukavac kao dobre sredine za investiranje i poželio uspjeh u radu.

On je posebno naglasio značaj realizacije ovog projekta zbog činjenice da je rezultat otvaranje novih radnih mjesta u kompaniji čiji proizvodni procesi ne zagađuju okolinu.