U još jednoj bh. opštini pronađena nalazišta zlata

0

Na tri lokacije na teritoriji bh. opštine Jezero potvrđeni su visoki sadržaji zlata. To su pokazali dosadašnji laboratorijski rezultati geoloških istraživanja na području ove opštine, saopštio je Miloš Bošnjaković, generalni direktor kompanije Lykos Balkan Metals.

– Na tri lokacije potvrđeni su visoki sadržaji zlata na kontaktima različitih litoloških jedinica, i do nevjerovatnih 27,5 grama po toni u kontinuitetu od čak 60 metara, što je neuobičajeno visok sadržaj i za svjetski poznate rudnike zlata – rekao je Bošnjaković.

Prema njegovim riječima, ispitivanje uzoraka u akreditovanoj laboratoriji otkrilo je veoma visok potencijal za nastavak geoloških istraživanja, a taj geološki potencijal ovog područja ujedno je i investicioni potencijal značajan za razvoj ne samo ove opštine, već i unapređenje kvaliteta života stanovnika i poboljšanje ekonomskih prilika na širem području.

Iako se radi o ranoj fazi istraživanja, iz Lykosa poručuju da se ovi rezultati mogu smatrati jednim od najboljih na području cijele BiH, ali i Balkana.

Za detaljne informacije o ležištu, koncentraciji i količini ove rude predstoje godine detaljnog rada na lokalitetu.

Stoga menadžment Lykos Balkan Metals poziva Vladu Republike Srpske da se uključi u podršku implementaciji ove strane investicije, kako bi se postigao maksimalan učinak na daljem ekonomskom razvoju Republike Srpske, a i Bosne i Hercegovine u cijelosti.