U Gračanici imaju rješenje za svaki problem u upravljanju teretima

0

Put nas vodi u Gračanicu, dom porodične kompanije Seming, koja je jedna od provjerenih adresa za usluge i razvoj rješenja za upravljanje teretima u regionu.

Kroz partnerstvo sa USAID-om, Adnan Bričić, predstavnik kompanije, povezao se sa Adnanom Hadžimuhamedovićem, export agentom bosanskog porijekla, koji već duži niz godina uspješno sarađuje sa klijentima u Nizozemskoj na izvozu proizvoda i usluga iz Bosne i Hercegovine.

– Naša firma je od svog osnivanja započela je sa radom kao firma specijalizovana za proizvodnju uređaja za dizanje i prenos tereta. Kvalitetom naših proizvoda, poštivanjem rokova isporuke koji brzom reakcijom servisne službe stekli smo povjerenje kod velikog broja kupaca – pojašnjava Bričić.

Autonomija, izazovi i inovativnost su jedan od ključnih motivatora od pokretanja biznisa pa sve do danas.

– U početku firma se bavila proizvodnjom putničkih liftova da bi nakon određenog perioda preusmjerili svoje poslovanje na projekotvanje, izradu, isporuku i montažu transportne opreme kao što su mosne dizalice, portalne dizalice, teretni liftovi i ostalih uređaja za prenos i manipulaciju teretom što radimo i danas – nastavlja Bričić.

Proizvodni program Seminga čine konzolne i monorej dizalice, jednogredni i dvogredni mosni kranovi, portalni i poluportalni kranovi, liftovi, toranjske dizalice i čelične konstrukcije. U ponudi imaju širok asortiman koji uključuje motor reduktor, čeličnu užad, kuke, elektromotorne vitle, upravljačke kutije, daljinske komande, frekventni uređaji,  napojne vodove, lančane dizalice i elektro ormara.

– Radimo projektovanje, izradu, isporuku i montažu, te imamo brojne reference kako u BiH, tako i u Sloveniji i  Hrvatskoj (EU), koje smo uspješno realizovali te ispunjavamo sve standarde za međunarodna tržišta. Pored toga, bavimo se uslugama rekonstrukcije i modernizacije uređaja za prenos tereta, kao i uslugama servisa, mjesečnih, godišnjih održavanja i svih ostalih usluga za navedene transportne uređaje. Naši proizvodi i usluge namjenjeni su svim pojedincima i firmama koje se susreću sa problemom prenosa i manipulacije tereta – dodaje Bričić.

Seming se izdvaja po svojoj inovativnosti, jer za svaki problem sa kojim se kupci susreću, oni pronalaze rješenje.

– U narednom budućem periodu, kompaniju vidimo kao lidera za inovativna rješenja u svom poslovanju koja će proširiti svoje proizvode na inostrana tržišta. Kontinuirani rast preduzeća ostvarujemo korištenjem digitalnih tehnologija kako bi pratili savremene proizvodne procese u poslovanju koje obavljamo. Želimo poveznice sa Nizozemskom, ali i drugim tržištima Evropske unije, te vjerujemo da će prilike povezivanja sa dijasporom koja je naš ambasador i koja nam može otvoriti nova vrata – dodaje Bričić.