U Doboju otvoren 19. Fortuna market

0

U Doboju je otvoren 19. po redu maloprodajni objekat koji će poslovati u sklopu lanca supermarketa “Fortuna”.

Simboličnim puštanjem balona počeo je sa radom market u ulici Filipa Višnjića. Trenutno “Fortuna” market u Doboju zapošljava tridesetak radnika, koji su na usluzi kupcima.

Iza Fortuna marketa stoji jedna od vodećih domaćih kompanija iz oblasti maloprodaje i proizvodnje Leburić komerc, piše BiznisInfo.ba.

Riječ je o kompaniji koja investira na području cijele BiH, a između ostalog gradi i najveći retail park u Krajini – Bišće park u Bihaću.

Također smo pisali da ova firma gradi i tržni centar u Laktašima, kao svoj novi distributivno-logistički centar u Prnjavoru. Broj zaposlenih u ovom privrednom gigantu dostigao je skoro 1.000.

Također će graditi novi market u Prnjavoru na mjestu stare buvlje pijace.

Osnovana početkom devedesetih godina kao mali porodični posao, kompanija Leburić komerc postala je jedna od vodećih prodajnih centara za veleprodaju i maloprodaju na tržištu BiH.

Osim uvoza i distribucije stranih i regionalnih brendova, Leburić komerc se bavi i proizvodnjom i prodajom vlastitih robnih brendova, kao što su Apetito, Fortuna, Pasta Domestica, Marea i druge.