U Bihaću se gradi fabrika vrijedna pet miliona eura

0

Podrška Gradske uprave Bihać svakom novom investitoru koji želi otvarati proizvodne pogone na području grada jedan je od prioritetnih zadaća Grada Bihaća i njegovih resornih službi.

Potvrdio je ovo i danas bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić koji je sa saradnicima posjetio gradilište novih proizvodnih pogona firme Mastel CNC d.o.o. Bihać u bihaćkom naselju Klokot.

Riječ je o firmi koja posluje u Bihaću od 2019. godine i čiji su vlasnici iz Njemačke a bavi se preradom metala na CNC mašinama.

„Apsolutna podrška ovom i svim investitiorima koji odaberu naš grad ili kanton za investiciju. Ovdje imamo investiciju koja će imati 7.000m2  radne površine u zatvorenom i 20.000 m2 na otvorenom i koja će zapošljavati nove radnike, te je naša obaveza stvoriti pretpostavke da i ovu krizu u Ukrajini iskoristimo i ponudimo firmama iz EU naše lokacije koje su blizu zemalja EU kada je u pitanju plasman roba“, istakao je gradonačelnik Fazlić.

Prema riječima direktora firme Sandija Terzića radovi na izgradnji nove fabrike trebali bi biti gotovi do ljeta sljedeće godine.

„Firma je krenula poslovati prije tri godine sa desetak radnika a sada imamo 50 uposlenika i ova investicija će omogućiti proširenje prizvodnih pogona što u konačnici znači još novih 50 radnika. Vrijednost investicije bez mašina je pet miliona eura i ovim putem se zahvaljujem gradskim službama na susretljivosti i podršci vezano za sve dozvole i dokumente“, kazao je Terzić.