Tuzla će dobiti 3 fabrike i 135 radnih mjesta

0

Gradska uprava Tuzla potpisala je danas ugovore o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle u okviru Poslovne zone “Kreka Sjever” sa tri kompanije.

Riječ je o kompanijama „PROBOSING“ d.o.o. Tuzla, „EKO SIROVINA“ d.o.o. Tuzla i „KOALA AUTOMOTIVE“ d.o.o. Tuzla.

Time su ove kompanije dobile priliku da uz vrlo povoljne uslove u ovoj Poslovnoj zoni grade svoje proizvodne objekte, uz obavezu da osiguraju određeni broj novih radnih mjesta.

Kako je saopćeno iz Gradske uprave, kompanije su u obavezi da nakon pravosnažnosti odobrenja za građenje pribavljenog od strane nadležne službe, započnu svoje radove na objektu u roku od 12 mjeseci od dana pravosnažnosti odobrenja za građenje, te otvore najmanje jedno radno mjesto na 100 m2 bruto površine građevinske parcele na kojoj je planirana izgradnja poslovnog objekta.

S obzirom na površinu parcela za koje su danas potpisani ugovori o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, poslovni subjekti, nosioci prava građenja, u obavezi su da otvore minimalno 135 radnih mjesta.

Nastavak razvoja Poslovne zone

Ugovori su potpisani nakon što je Gradsko vijeće Tuzla, na prijedlog gradonačelnika Tuzle, usvojilo Odluku o izboru najpovoljnijih ponuđača i davanju saglasnosti na zaključenje ugovora o osnivanju prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle. Današnjim potpisivanjem ugovora osiguran je nastavak realizacije Poslovne zone “Kreka Sjever” na dodatne četiri parcele.

Potpisivanju ugovora, uz postupajućeg notara, prisustvovali su i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavnici nadležnih gradskih službi kao i predstavnici navedenih poslovnih subjekata koji su iskazali veliku zahvalnost i interes da na području grada Tuzle izgrade proizvodne objekte i iste, čim se za to steknu uslovi, stave u funkciju.

Gradonačelnik Imamović je čestitao odabranim najpovoljnijim ponuđačima, koji su potpisivanjem ugovora postali i nosioci prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzle, zaželio sreću u budućem poslovanju te najavio dalji nastavak realizacije Poslovne zone “Kreka Sjever” u Tuzli i nastojanje Grada Tuzle da, u okviru zakonskih mogućnosti, osigura što povoljniju poslovnu klimu za sve buduće investitore.