Turski privrednici žele investirati u Čelić

0

Direktor i vlasnik firme Yavuz iz Turske, Mustafa Yavuz, kazao je da u Čeliću planiraju investirati u poljoprivrednu proizvodnju i u potrazi su za farmom ili sličnom djelatnošću.

Ovo je saopšteno nakon posjete delegacije Vlade Tuzlanskog kantona Čeliću. Ovo mjesto su posjetili ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Admir Hrustanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mustafa Šakić i ministar privrede Asmir Hasić.

Tokom posjete je razgovarano o mogućim investicijama turskih privrednika u ovaj kraj. Ulaganje bi rezultiralo otvaranjem novih radnih mjesta, kao i oživljavanjem povratničkih naselja.

Ministar Hrustanović ovom je prilikom istaknuo da su privrednici iz Turske ali i iz Sarajeva i sa područja TK spremni investirati jednim dijelom u povratnička mjesta, “a pošto se nalazimo u Čeliću u povratničko mjesto u opštini Lopare”.

Tu su spremni da investiraju u manji pogon od 15-20 radnika koji će proizvoditi medijapan ploče, dodao je Hrustanović.

Ministar Hasić je rekao da se nada da će ovakav susret privrednika Turske, Sarajeva i domaćina u Čeliću proizvesti jednu dobru poslovnu saradnju, jedan dobar poslovni ambijent.