Turski Dogu Pres gradi fabriku u Rumuniji

0

Turski proizvođač auto dijelova Dogu pres namjerava uložiti 10 miliona eura u izgradnju fabrike za dijelove za injektore dizela i goriva u Rumuniji, saopštilo je u utorak rumunsko ministarstvo za poslovno okruženje, trgovinu i preduzetništvo.

Greenfield investicioni projekat u Iasi, u sjeveroistočnoj Rumuniji, predviđa izgradnju proizvodne hale od 10.000 kvadratnih metara na zemljištu s ukupnom površinom od pet hektara, što će omogućiti dalje širenje investicije, saopštilo je ministarstvo.

U drugoj fazi projekta, kompanija planira ulagati u proizvodnju raznih vrsta auto pumpi u Iasi.

“Ova investicija u sjeveroistočnom regionu donijeće 250 novih radnih mjesta i podstaći horizontalni razvoj lokalne ekonomije”, navodi se u saopštenju.

Rumunija je izabrana kao krajnja destinacija za investiranje, nakon godinu dana istraživanja tokom kojeg je razmatrano ulaganje u nekoliko zemalja u regionu.

“Dogu Pres izabrao je Rumuniju iz više razloga, prije svega zbog toga što želimo da se nalazimo u Evropskoj uniji što je moguće bliže našim kupcima”, rekla je Uprava Dogu Presa, navodi se u saopštenju.

Dogu Pres je osnovan u Bursi, Turska 1989. godine i ima oko 600 zaposlenih.