Turizam će kreirati 126 miliona radnih mjesta u narednoj deceniji

0

Turizam će kreirati 126 miliona radnih mjesta u narednoj deceniji, poručeno je na Globalnom samitu Svjetskog Savjeta za turizam i putovanja (WTTC) u Rijadu.

Globalni turistički lideri su na samitu, koji traje od utorka do danas, istakli važnost partnerstava vlada u stvaranju sigurnije, otpornije i održivije budućnosti za sektor turizma tokom otvaranja panel sesija.

Samit na temu Putovanja za bolju budućnost otvorio je ministar turizma Saudijske Arabije, Ahmed Al-Khateeb, koji je rekao da će turizam stvoriti 126 miliona radnih mjesta u narednoj deceniji.

– Ovdje u Rijadu okupili smo više ministara turizma i izvršnih direktora nego ikada ranije. Uhvatimo ovu priliku i iskoristimo je mudro. Partnerstvo u javnom i privatnom sektoru mora biti na prvom mjestu da bi se pokrenule akcije koje će koristiti svima – rekao je Al-Khateeb, prenio je Investitor.me.

Predsjednica i izvršna direktorica WTTC, Džulija Simpson, kazala je da je ovaj događaj okupio najmoćnije lidere na svijetu iz oblasti turizma i putovanja kako bi diskutovali obezbijedili dugoročnu budućnost sektora, što je od presudne važnosti za ekonomije, poslove i životni standard širom svijeta.

Ministar investicija Saudijske Arabije, Khalid Al-Falih ocijenio je da turizam utiče na sve aspekte ekonomije od zdravlja do inovacija.

– Vidjeli smo tokom pandemije da ako sektor turizma izgubi, svi gube. Efekat prelivanja je prilično nevjerovatan. To je dio naše diversifikacije i mi ulažemo u to za veće dobro – rekao je Al Falih.