Turistička ponuda BiH bit će prezentirana na malezijskom tržištu

0

Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo, koju je predvodio predsjednik Kenan Magoda, ugostila je visoku delegaciju Islamskog turističkog centra Malezije, koja djeluje pri Ministarstvu turizma.

– Nakon uspješnog nastupa na Sarajevo Business Forumu, malezijskoj delegaciji koju je predvodio generalni direktor Islamic Tourism Centra Mohd Razip Hassan, prezentirali smo aktivnosti Turističke zajednice KS i turističku ponudu i potencijale Kantona Sarajevo – navode iz Turističke zajednice KS. 

Kako naglašavaju u saopćenju za javnost, razmijenili su iskustva o načinu promocije destinacije u svijetu, te dogovorili intenzivnu saradnju u predstojećem periodu uz unaprijeđene pristupe promociji nakon globalne pandemijske pauze.

– Iskustvo Malezije u promociji je od velikog značaja, obzirom da je riječ o destinaciji koja je u posljednjih 25 godina uspjela dostići broj od 25 miliona turista na godišnjem nivou – naglašeno je.

Predstavnici delegacije iz Malezije su, tom prilikom, uputili poziv Turističkoj zajednici KS za učešće i prezentaciju Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na njihovoj godišnjoj konferenciji koja će biti održana u oktobru ove godine.

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda naglasio je da je Sarajevo, sa svojim dinamičnim ljetnim i zimskim sezonama i uz sve sadržaje koje može ponuditi, idealna destinacija za goste iz Malezije te da je poziv za takvo predstavljanje došao u pravi trenutak.

Osim predstavljanja na konferenciji, dogovorena je i posjeta malezijskih tour operatera i novinara Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Predstavnici malezijskog turizma ponudili su svaku moguću pomoć u promociji, kako u Maleziji tako i šire u jugoistočnoj Aziji, zaključivši kako su Sarajevo i BiH, sa prirodnim ljepotama, ali i kulturnim nasljeđem, definitivno destinacija vrijedna pažnje.

– Napravili smo značajan korak u saradnji sa tim izuzetno bitnim tržištem, nastavljamo intenzivno provoditi aktivnosti na razvoju turizma i kvalitetnoj promociji koja će nam osigurati povećanje turističkog prometa i uspješnu sezonu – saopoćeno je iz Turističke zajednice KS.