Trump se oglasio o liniji Beograd – Priština

0

Predsjednik SAD-a Donald Trump oglasio se na Twitteru povodom potpisivanja pisma o namjerama Kosova i Srbije sa njemačkom aviokompanijom Lufthansa o uspostavljanju direktnog leta između Beograda i Prištine.

– Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u posljednjih dvadeset pet godina biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobjeda zahvaljujući ambasadorima Robertu O’Brienu i Richardu Grenellu – napisao je Trump.

Srbija i Kosovo potpisali su u ponedjeljak u Berlinu pismo o namjerama sa njemačkom aviokompanijom Lufthansa o uspostavljanju avionske linije Beograd-Priština.

Nije, međutim, poznato kada bi ta aviolinija mogla i zvanično da zaživi. Vazdušna linija između dva grada u prekidu je dvadeset jednu godinu.

Dokument su, u zgradi američke ambasade, parafirali Milun Trivunac, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije i Eset Beriša, direktor Autoriteta civilnog vazduhoplovstva Kosova (AVCK).

Potpisivanju su prisustvovali Robert O’Brien, savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu bezbjednost i Richard Grenell, specijalni izaslanik Bijele kuće za Srbiju i Kosovo.