Trideset mladih poduzetnika u 2020. dobija finansijsku i mentorsku podršku

0

Ukupno 30 mladih poduzetnika i lidera, starosti od 20 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine dobit će priliku da učestvuje u devetomjesečnom programu, od februara do decembra 2020. godine u organizaciji Fondacije 787.

Program će obuhvatiti interaktivne višednevne radionice, predavanja eksperata, mentorstvo te individualni i grupni rad na implementaciji predložene ideje.

Pored sticanja osnovnog znanja i podrške, učesnici programa će, zahvaljujući nagradnom fondu programa, biti u mogućnosti osigurati finansiranje svog projekta ili biznisa koji rješava neki lokalni problem.

Kroz taj nagradni fond, osigurana su sredstva u iznosu od 45.000 KM za najuspješnije učesnike programa.

Da bi dobili priliku da učestvuju u ovom programu, kandidati trebaju prisustvovati kvalifikacijskim pitch događajima, gdje će predstaviti probleme ili ideje vezane za unapređenje lokalne zajednice, a koji će biti ii su već održani u Mostaru – 27. novembra, Zenici 29. novembra, Sarajevu 10. decembra, Banja Luci 19. decembra, Bijeljini 20. decembra, Bihaću 8. januara te Livnu 10. januara. 

Učešće nije ograničeno na mlade samo iz navedenih gradova. Za one koje dolaze iz okolnih sredina, Fondacija 787 će refundirati putne troškove na osnovu priloženih računa.

Komisija će izvršiti selekciju prijavljenih kandidata iz svih gradova, te izabrati 30 najperspektivnijih ideja, koji će se smatrati zvaničnim ‘bold start’ polaznicima, saopćeno je iz Fondacije 787.