TRB će jačati saradnju sa firmama iz FBiH

0

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je tokom posjete Tehničkom remontu Bratunac /TRB/ da namjenska industrija čini BiH prepoznatljivom na međunarodnom tržištu, te najavio podršku ovoj firmi prilikom predstavljanja na sajmovima.

Košarac je obećao da će predstavnici njegovog ministarstva na međunarodnim sajmovima davati mogućnost TRB-u i drugim proizvođačima iz namjenske industrije BiH da se predstavi i tako dođu do ugovaranja izvoza i plasmana proizvoda na svjetsko tržište.

“Vidljivo je da ova kompanija ima razvojne ciljeve i da želi da svoje proizvode plasira na međunarodno tržište. Apelujem da domaće institucije i Oružane snage BiH imaju isti tretman prema firmama iz Federacije i Republike Srpske, a Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa će uvijek imati isti odnos za sve”, poručio je Košarac.

On je ocijenio pozitivno dobru saradnju ove firme sa kompanijama iz Federacije BiH, što je veoma značajno sa aspekta širenja spoljne trgovine, jer namjenska industrija ostvaruje prihod od 300 miliona KM godišnjeg prometa i značajan je izvoznik.

Košarac je dodao da ga raduje činjenica da TRB razvija i nove proizvode što smatra veoma značajnim, kao i to da ima izraženo društveno-socijalnu komponentu što je veoma važno za razvoj opštine Bratunac.

“TRB i opština Bratunac imaju dobru saradnju i razvoj ove kompanije doprinosi ukupnom razvoju opštine, a osvajanje palete novih proizvoda omogućiće otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje u Bratuncu”, rekao je Košarac nakon obilaska svih proizvodnih cjelina u TRB-u.

Većinski vlasnik TRB Slavenko Ristić zahvalio je Košarcu za podršku, te istakao da je ovo druga posjeta sa nivoa BiH ovoj firmi.

“Smatram da ćemo unaprijediti saradnju, kao i saradnju sa kompanijama iz namjenske industrije u BiH da bismo zajedno nastupali na međunarodnom tržištu, da dođemo do novih proizvoda i budemo još kvalitetniji i zaposlimo još više ljudi”, rekao je Ristić.

Srna