Tragedija u porodici Beganović potresla Zenicu

0

Istražioci iz Zenice pregledom tijela Derviša Beganovića (59) iz prigradskog naselja Pehare, koji je poginuo prilikom rada na mašini za rezanje metala u četvrtak popodne, utvrdili su da je umro usljed gušenja.

Nesreća se desila u pomoćnom objektu u vlasništvu porodice Beganović u Peharama, u trenucima kada je stradali radio na tzv. tokarskoj mašini.

Derviš je kobnu mašinu kupio nedavno novcem od otpremine koju je njegova supruga dobila nakon što je napustila jedno javno preduzeće u Zenici. Iako se prvobitno pojavila informacija da je nesrećni metalac “samljeven”, utvrđeno je da je smrt najvjerovatnije nastala usljed gušenja.

“Istina je da je usljed nepažnje muškarcu mašina zahvatila radnu bluzu i povukla je, a automatski i njegovo tijelo. Na tijelu postoje teške mehaničke povrede, ali je smrt nastala usljed gušenja”, ispričao je jedan od istražitelja. Iz Tužilaštva ZDK kažu da se očekuje nalaz vještaka koji će utvrditi uzroke smrti.

Komšije porodice Beganović ispričale su kako su Derviševo zapomaganje čuli njegov brat i kćerka, koja je nažalost prekasno uspjela isključiti napajanje električnom energijom.