Todorić o tužbi potiv Hrvatske: Dobit ću milijarde

0

Centar za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu (ICSID) u srijedu je prihvatio tužbu Ivice Todorića protiv Republike Hrvatske oko preuzimanja Agrokora.

Vlada je najavila kako će proces biti dugotrajan i u konačnici od njega neće biti ništa, no Todorić se s njima ne slaže.

– To neće dugo potrajati, a iznosi su nevjerovatni. Milijarde i milijarde eura su u pitanju koje ćemo sigurno dobiti – pohvalio se na Dnevniku Nove TV.

Otkrio je kako cijeli slučaj finansiraju fondovi koji “idu u rizik” vjerujući da će dobiti slučaj. Kaže da u Hrvatskoj zbog “snažne političke blokade” nije mogao pronaći pravdu, pa je odlučio pokušati u inostranstvu.

Todorić smatra da je na čelu “zločina počinjenog nad Agrokorom” bio premijer.

– Plenković ne spava, ja vas uvjeravam. Njega ne zanima istina. Njega interesira samo da ostane na čelu vlasti, da može nastaviti skrivati tu istinu – izjavio je, naglasivši kako on zna šta se događalo, te da je to “velika sramota države”.

Osim toga, najavio je i osnivanje stranke koja bi trebala biti predstavljena tri mjeseca prije izbora. Nisu mu u planu koalicije, odlučio je da će ime ostati iznenađenje, a predviđa si – pobjedu.