Tešanjski div ušao u Top 10 kompanija u FBiH

0

Kompanija je skoro udvostučila dobit prošle godine u odnosu na 2022.

Tešanjski div Madi ušao je u top 10 kompanija u Federaciji BiH po dobiti, odnosno zaradi u 2023. godini. Madi je u top 10 kompanija ušao sa zaradom od 37,2 miliona KM, izvješava BiznisInfo.ba.

Time se našao na osmom mjestu kompanija sa najvećom odbiti u Federaciji.

Samo godinu ranije dobit je bila 20,7 miliona KM, a godinu prije toga 17,8 miliona. Dakle, kompanija je skoro udvostučila dobit prošle godine.

Firma je poznata po proizvodnji pilećeg mesa, po čemu je jedan od lidera na Balkanu. U posljednje vrijeme okušava se i u nekim drugim granama biznisa.

Najznačajnija investicija Madija je kupovina i pokretanje proizvodnje u fabrici stočne hrane “Agromix” u Doboju koja je krenla s radom u novembru prošle godine, što su i poljoprivrednici pozdravili sa velikim oduševljenjem.

Kako je tada rečeno, primarni cilj proizvodnje je da u kompletnoj dobojskoj regiji, ali i cijeloj BiH, otkupe što više žitarica od domaćih poljoprivrednika. Ovo je najveća fabrika stočne hrane u BiH a investicija je vrijedna 19 miliona KM, o čemu je za BiznisInfo.ba ranije govorio Maid Jabandžić, direktor MADI-ja.