Tešanj investicijom od 8 miliona KM osigurao uslove za dalji razvoj

0

Danas je na lokalitetu Poslovne zone Glinište puštena u rad novoizgrađena 110 kV trafostanica za područje općine Tešanj.

Radi se o investiciji vrijednosti 8 miliona maraka, a čijom realizacijom područje općine Tešanj će u narednih 30-50 godina imati dovoljnu količinu električne energije, što je jedan od preduslova za dalji razvoj.

Ovaj projekat je dio Strategije razvoja općine Tešanj i na njemu smo radili posljednjih pet godina. Područje općine Tešanj sada se napaja električnom energijom sa tri strane.

Veliku podršku u realizaciji ovog projekta nam je pružila Vlada FBiH na čelu sa Premijerom Fadilom Novalićem, kao i dio uprave Ektroprenosa BiH koji su bili uključeni u ovaj projekat.

– Posebno mi je drago da će ova trafostanica omogućiti dalji privredni razvoj općine Tešanj – rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Poslovna zona “Bukva” već je popunjena privrednim subjektima, dok je 15-ak hala sagrađeno te se u nekim već odvija i proizvodnja u PZ “Glinište”, za čiju su izgradnju općina Tešanj i Zeničko-dobojski kanton izdvojili ukupno oko tri miliona KM.