Tešanj domaćin Networking dana SHE BiH

0

Umrežavanje i saradnja ključni za jačanje poslovne zajednice i ekonomije BiH

Asocijacija poslovnih žena SHE BiH u petak je u Tešnju organizovala Networking dan poslovnih žena.

Događaj je okupio brojne uspješne poslovne žene iz različitih sektora, koje su imale priliku predstaviti svoje biznise, razmijeniti ideje i iskustva, te se međusobno podržati u daljem profesionalnom razvoju, izvijestio je ZOS radio.

Prisutni su bili i gosti Jasmina Zejnilagić iz Privredne komore FBiH i Amir Hujić iz Vanjsko-trgovinske komore BiH,  Ermina Salkičević Dizdarević poslanica u Parlamentarnoj skupštini BiH, te Olivera Radić iz Privredne komore RS-a, koji su svojim prisustvom podržali inicijativu i osnaživanje žena u poslovnom sektoru u BiH.

Kroz događaje poput Networking dana, Asocijacija poslovnih žena SHE BiH nastoji pružiti platformu za poslovno umrežavanje, razmjenu iskustava i međusobnu podršku.

Ovom prilikom, predsjednica Asocijacije poslovnih žena SHE BiH Šemsa Mujaković istakla je važnost ovakvih događaja: “Umrežavanje i saradnja ključni su za jačanje poslovne zajednice i ekonomije u cjelini. Podrška ženama u biznisu doprinosi stvaranju ravnopravnijeg i prosperitetnijeg društva.”

Asocijacija poslovnih žena SHE BiH nastavlja s radom na osnaživanju žena u poslovnom svijetu, vjerujući da su žene ključni pokretači promjena i napretka.