Telekom Srbija ušao u drugi krug tendera za kupovinu kosovskog operatera IPKO

0

“Telekom Srbija” ušao je u drugi krug tendera za kupovinu kosovske telekomunikacione kompanije IPKO, ekskluzivno saznaje “Blic”. Sa njim u trci su još sedam kandidata zainteresovanih za ovog operatera koji je u vlasništvu Telekoma Slovenije.

Iz ove kompanije nisu željeli zvanično da potvrde saznanja lista, ali u intervjuu za štampano izdanje “Blica”, Vladimir Lučić, koordinator za internet i multimediju “Telekom Srbija grupe”, istakao da su oni izuzetno zainteresovani za ovu transakciju.

– Naš ponuda nije politička već, naravno, ekonomska i za nas vrlo bitna u realizaciji našeg cilja da postanemo telekomunikacioni lider. Ne razumem baš one koji porede ovu našu ponudu sa ponudom koju smo dali u Albaniji prije dvije godine. Mi već poslujemo na području Kosova i Metohije kao fiksni i mobilni operator i ne vidim zašto bi neko bio protiv našeg dodatnog investiranja, jer je to prije svega dobro za korisnike i ekonomiju na ovom području. Ali sačekat ćemo da vidimo kako će se situacija odvijati – naveo je Lučić.

Treba podsjetiti da je, iako je vlasnik 100 posto udjela kosovskog operatera mobilne telefonije IPKO Telekom Slovenije, Odbor Regulatornog tijela za elektronske i poštanske komunikacije (RTEPK) u julu prošle godine donio odluku po kojoj on ne može da promijeni vlasnika bez prethodnog odobrenja ovog tijela.

BiznisInfo podsjeća da je Telekom Srbija vlasnik kompanije Mtel u BiH, a koja je pak vlasnik niza drugih kompanija.