Svijet je dobio prvu virtualnu izvršnu direktoricu

0

Kineska gaming kompanija NetDragon Websoft nedavno je za izvršnu direktoricu postavila virtualnu osobu podržanu vještačkom inteligencijom; virtualna gospođa Tang Yu vodiće poslovanje glavne podružnice kompanije, Fujian NetDragon Websoft.

Tang Yu će donositi odluke koje se tiču svakodnevnog poslovanja, a jedan od glavnih zadataka biće joj da osigura učinkovitiji sistem upravljanja rizicima, piše Bug.hr.

Ljudski članovi uprave ujedno će je koristiti kao podatkovni centar u stvarnom vremenu i analitički alat. Na kraju, Tang Yu bi trebal da osigura kvalitetno radno okruženje za zaposlene, stoji u saopštenju kompanije.

– Vjerujemo da je vještačka inteligencija budućnost korporativnog upravljanja, a naše imenovanje gđe. Tang Yu predstavlja našu predanost vještačkoj inteligenciji kako bismo transformisali način na koji vodimo naše poslovanje i konačno podstakli naš budući strateški rast – kažu u kompaniji.

NetDragon Websoft jedan je od najpoznatijih kineskih kreatora internet igara kao što su Eudemons Online, Heroes Evolved, Conquer Online i Under Oath. KOmpanija želi da izgradi najveću globalnu zajednicu za online učenje i isporuči integrirana rješenja za učenje svakoj školi u svijetu, a posljednjih godina intenzivno razvijaju sektor online obrazovanja.