Svečano otvorena nova zgrada Elektroprivrede HZ HB

0

Nova zgrada Javnoga poduzeća “Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne” dioničko društvo Mostar otvorena je u utorak 5. marta u Mostaru.

Nova moderno opremljena poslovnica ovog poduzeća nalazi se na adresi Kralja Petra Krešimira IV.

Novoizgrađena zgrada prostire na 3.219 kvadratnih metara, a u završetak gradnje i opremu uloženo je oko 6,5 miliona KM, izvijestio je pogled.ba.

Poslovna zgrada bit će korištena najviše za potrebe direkcije EP kao i za opće i finansijske poslove.

Svečanu vrpcu prilikom otvorenja presjekli su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i direktor Marinko Gilja.

Marinko Gilja, generalni direktor EP HZ HB, kazao je kako Elektroprivreda uvijek teži za poboljšanjem radnih i poslovnih uvjeta svojih djelatnika, što pokazuje ne samo ova zgrada u središtu Grada Mostara nego i ostale zgrade i adaptirani poslovni prostori u općinama u kojima ova Elektroprivreda djeluje.

Gilja je dodao i da Elektroprivrreda HZH HB nastavlja s realizacijom kapitalnih projekata.

“U tijeku su aktivnosti pripreme za izgradnju crpne hidroelektrana Vrilo – izgrađuje se projektna i natječajna dokumentacija, radimo na ishođenju suglasnosti i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa. Crpnu hidroelektranu Vrilo snage 66 megavata vrijednosti od oko 90 miliona eura planiramo pustiti u pogon do kraja 2023. Godine – istaknuo je Gilja i dodao kako se od većih zahvata u 2019. godini planira nekoliko remonta na hidroelektranama u cilju optimalne proizvodnje te što veće korištenje obnovljivih izvora energije u bližoj budućnosti.